Oleje w kosmetyce

oliwa_z_oliwek.jpg

Olej rycynowy

Gęsta ciecz, bezbarwna lub asnożoka. Uzyskiwana jest z nasion łącznika pospolitego. Na powietrzu gęstnieje, ale nie twardnieje. Sposób działania: ma właściwości natłuszczające, odżywcze.
Zastosowanie: składnik mydeł, szamponów, odżywek do włosów, kremów, pomadek, kredek itp.

olej rycynowy

Oliwa z oliwek

Olej o różnym zabarwieniu, o charakterystycznym zapachu i specyficznym smaku. To mieszanina wrażliwa na światło, przechowujemy ją w ciemnych butelkach. Sposób działania: ma właściwości natłuszczające.
Zastosowanie: jest preparatem do masażu oraz składnikiem kremów, mleczek, płynów do kąpieli.

oliwa zoliwek